Vágólapra másolva!
Megtartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját a Vác női kézilabda-szakosztálya, amely a 2009-2010-es szezonra igazi nagycsapatot kíván építeni. Ennek érdekében szerződtette Németh Andrást, aki klubigazgatóként és vezetőedzőként dolgozik, s megszerezte többek között Tóth Tímeát és Lucia Uhrakovát is.

"A Dunakanyar feltétlenül kínált és kínál annyi lehetőséget, hogy a nőikézilabda-klub, mint a régió egyedüli élvonalbeli csapata tömeget és tőkét vonzzon. Fontos számunkra, hogy a csapat mindig fizetőképes legyen, ne csússzanak a fizetések. Emiatt az igazolásokkal óvatosak voltunk, szezon közben még érkezhetnek újabb kézilabdázók" - hangsúlyozta a kezi.hu-nak klubigazgatói minőségben debütáló edző.

Hozzátette: a környék vállalkozóinak segítségével közös üzleti célok kitűzésével és megvalósításával a költségek körülbelül 50 százalékát lehet megteremteni, a jelenlegi utánpótlás létszámát pedig meg kívánják duplázni. "Szeretnénk megnyerni az iskolákat, mert a testnevelők segítségével könnyebben ki lehet nevelni a jó kézilabdázókat. Elkezdjük építeni a második sort is, akik a későbbiekben alkalmasak lehetnek arra, hogy váltsák a jelenlegi kezdőket" - zárta beszédét Németh.

A klub, amelynek 100-120 millió forint lesz az éves költségvetése (ebből a város 33,8 milliót áll) egyelőre négy új játékost igazolt, a kora tavasszal érkező Temes Bernadett mellett a Fehérép-Alcoa balszélsője, Vaszari Virág, illetve a ferencvárosi múlttal is rendelkező Tóth Tímea (Hypo), Lucia Uhrakova (Debrecen) és Baross Zsuzsa (Békéscsaba) számít új szerzeménynek.


A klub keddi közgyűlésén a lemondó elnökség helyére új, ezúttal tízfős grémiumot választottak. Az elnök Szántó András, a leendő főszponzor, a Syma Magyarország vezetője, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke lett. Az elnökségi tagok közé bekerült Németh András vezetőedző is.

"Számomra kellemes kötelesség az elnöki poszt, úgy érzem így többet tudok tenni a magyar kézilabdáért" - mondta Szántó András. "A céljaink eléréséhez szükségünk van a város és a szurkolók támogatására is. Bízom benne, hogy egy profi felépítésű és mentalitású, sikeres klubot tudunk majd működtetni."

A csapat augusztusban rangos nemzetközi tornát szervez, amelyen az osztrák Hypo Niederösterreichet, a horvát Podravka Koprivnicát és a szlovák Partizanskét látja vendégül.