21 rendőrautót próbált lerázni a benzinkútrabló

Vágólapra másolva!
Péntek délután kirabolt egy benzinkutat az M7-es autópálya mentén egy törökbálinti férfi. A rendőrök hamar a nyomába eredtek, 21 járőr üldözte a rablót, akit végül Etyeken sikerült megállítani.
Vágólapra másolva!

Öt rendőrkapitányság 21 járőrautója üldözte, és Etyeken, az ottani körzeti megbízott bilincselte meg azt a férfit, aki pénteken késő délután fegyverrel kirabolta az M7-es autópálya kajászói lehajtója melletti benzinkutat - közölte a rendőrség.

A 48 éves törökbálinti férfi - aki elmondása szerint eladósodása miatt rabolt - beállt a benzinkút pénztára előtti sorba, és amikor ő következett, fegyvert fogott a kutasra és pénzt követelt - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Miután megkapta a bankjegyeket, kocsijával elhajtott. A szemtanúk elmondásából a rendőrök arra következtettek, hogy a férfi nem az autópályára hajtott fel, hanem Vál-Alcsútdoboz irányába menekült - mondta R. Szabó Ágnes.

A rablót a rendőrség központi ügyelete által átirányított gárdonyi, székesfehérvári és bicskei járőrök vették üldözőbe, és a kört az érdi és a budaörsi járőrök segítségével zárták a Fejér megyei rendőrök.

Pillanatok alatt öt rendőrkapitányság 21 járőrautója kapcsolódott be az akcióba. A menekülő kocsit Etyeken vette észre az ottani körzeti megbízott, és mire kollégái a helyszínre értek, a főtörzs-zászlós - aki tavaly elnyerte a Bicske város Év rendőre címet - már meg is bilincselte a rablót.

Az autó első ülésén megtalálták a rabláskor használt gáz-riasztó fegyvert. A csomagtartóból előkerült az a rendszámtábla, amit a rablás idejére szerelt fel, majd azután az eredetire cserélt vissza, a kocsi átvizsgálásakor pedig a benzinkútról eltulajdonított készpénz is megkerült. A férfit jelenleg is kihallgatják - közölte a rendőrségi szóvivő.