Gyorsabb a Focus RS-nél a gyengébb Mégane

Vágólapra másolva!
Négy nagy-britanniai pályán is gyorsabbnak bizonyult az előző generációs, 230 lóerős Renault Mégane R26.R a 300 lóerős Ford Focus RS-nél.
Vágólapra másolva!

Négy nagy-britanniai versenypályán, különböző sofőrökkel körözött az előző generációs Renault Mégane RS-ből készült, 230 lóerős R26.R különkiadás az elmúlt hetekben. Tavaly októberben került piacra a modell, amelyből mindössze 450 darab készült, ebből 230 a brit piacra. Mind a négy versenypályán körrekordot állított fel az autó kategóriájában, jóval erősebbeket is maga mögé utasítva.

Silverstone-ban a Drivers-Republic 1:14:19.4 perc alatt ért körbe az autóval, az eredmény közel három másodperccel jobb, mint amit a 300 lóerős, 2,5 literes turbómotorral szerelt Ford Focus RS ért el. Az Evo magazin a Bedford Autodrome-on vezette az R26.R-t, 1:29-es időt ért el, amely majdnem két másodperccel jobb az RS eredményénél.

Bruntingthorpe-ban a Performance Caré volt az autó, nemcsak a Focusnál, hanem a Subaru Impreza STi-nél és a 360 lóerős, Revo-tuningos Seat Leon Cupránál is gyorsabbnak bizonyult. Millbrookban az Autocar 1:15.6-ot ment a Renault-val, egy másodpercet jobbat az RS-nél.

Ugyanaz a kétliteres turbómotor dolgozik a limitált R26.R-ben, mint a normál R26-ban, ám 123 kilóval könnyebb a hagyományos változatnál. A négy pályán elért körrekord az elsőkerék-hajtású, szériagyártású autók kategóriájában értendő. Tavaly 8:17 perces idővel hasonló csúcsot ért el az R26.R a Nürburgringen is.

Forrás: RenaultForrás: Ford