Vágólapra másolva!
A Betis kiesett a spanyol élvonalból, ezt nem nézték jó szemmel a csapat drukkerei, s bűnbaknak egyértelműen a klub tulajdonosát, Manuel Ruiz de Loperát kiáltották ki. Hétfőn több mint 60 ezer mérges Betis-szurkoló vonult végig Sevilla utcáin, végcélként a tulajdonos házához mentek, és a lemondását követelték.

Az együttes a bő két héttel ezelőtti utolsó fordulóban a Valladolid elleni hazai 1-1-gyel pecsételte meg sorsát, és hét szezon után volt kénytelen elköszönni a Primera Divisióntól. A szenvedélyek a meccs lefújása után csaptak igazán magasra a tulajdonosról stadionban: a dühödt drukkerek megpróbáltak betörni a klub székházába és a VIP-szektorba is, hogy a vezetőkön vegyenek elégtételt, de a rendőrség közbeavatkozott. A tévéfelvételek tanúsága szerint az összetűzések akkor az utcán is folytatódtak.

Forrás: EPA

A 64 éves Ruiz de Lopera 1992 óta tulajdonosa a sevillai klubnak - korábban az elnök is ő volt -, a Betis azóta 2005-ben megnyerte a spanyol Király-kupát, szerepelt a Bajnokok Ligájában (2005/2006), de 2000-ben egy évre ki is esett az első osztályból.