Vágólapra másolva!
Az egykori nehézsúlyú profiökölvívó-világbajnok, a jelenleg Németországban, a cirkálósúlyban vitézkedő Herbie Hide törökországi edzőtáborából meglehetősen érdes hangnemben üzent a Sauerland fiatal KO-királyának, Marco Hucknak, aki nem mellesleg a súlycsoport EBU-övét is őrzi.

"Csak egy dolog van, amit nem értek Marco Huckkal kapcsolatban. Hogyan vehet ilyen szinten semmibe engem, hiszen nem csak, hogy több mint két éve élek, edzek és ütök ki embereket az ő országában, hanem folyamatosan zrikálom őt, és egy gyáva tacskónak nevezem. Nem csupán kihívtam többször, hanem folyamatosan sértéseket vágok a fejéhez. Ha velem Angliában valaki ilyesmit csinálna, olyat rúgnék a seggébe, hogy hazáig szállna. Marco Huck viszont csak hallgat. Ebből pedig kiderül számomra, hogy mind ő, mind az emberei keményen paráznak tőlem. Végül is nem tudom hibáztatni emiatt. Ha egyszer Huck ringbe lépne ellenem, olyan verést osztanék ki neki, hogy egész életében azt emlegetné" - nyilatkozta a Táncoló Romboló.

Hide egyik törökországi edzőpartnere az a Vitalij Rusal, aki tavaly decemberben pontozással legyőzte Nagy Józsefet, és akit Huck legutolsó találkozóján öt menet alatt elintézett.

Hide-nak természetesen ehhez kapcsolódóan is volt némi észrevétele: "Alig tudom elhinni, hogy Hucknak öt menet kellett, hogy megszabaduljon ettől a gyerektől. Edzésen úgy megvertem a srácot, hogy két, vagy három menet után ki kellett szedniük a ringből, pedig csupán szórakoztam vele".

A WBC-nél kötelező kihívó Hide hamarosan ismét a csúcsra érhet, tíz évvel azután, hogy WBO nehézsúlyú világbajnoki címét KO-vereséggel elvesztette az ukrán Vitalij Klicsko ellenében.