Nagyot kaszálhat új miniautójával a Volkswagen

Vágólapra másolva!
Jelentős profitot tehet majd zsebre a Volkswagen az up! miniautó minden egyes eladott példánya után. Kéthengeres benzinmotor kerülhet az apróságba.
Vágólapra másolva!

Jó üzletnek ígérkezik a Volkswagen számára a jövőre bemutatkozó up! miniautó, a brit Autocar megbízható wolfsburgi forrásból úgy értesült, hogy jelentős haszonnal lehet majd túladni rajta. Belső számítások szerint mindössze 900 euróból lehet majd előállítani a Peugeot 107, a Citroen C1 és a Toyota Aygo riválisának szánt modellt az olcsó munkaerőt alkalmazó indiai üzemben, miközben a piaci árat 9000 eurós szintre tervezik belőni.

Ez jelentős hasznot jelent még úgy is, hogy a 900 euróban nincsenek benne a szállítási és marketingköltségek, valamint az autó fejlesztésére eddig elköltött összegek. Tanulmányként a 2007-es Frankfurti Autószalonon mutatkozott be az up!, később készülhet belőle négyajtós és elektromos változat.

Írt a miniautóról az auto, motor und sport is, a német szaklap szerint a Volkswagen azt fontolgatja, hogy kéthengeres benzinmotort szerel az alapváltozatba. Martin Winterkorn konszernigazgató favorizálta az új blokkot, amelynek lökettérfogata 800 köbcenti lenne, de így is 70 lóerőt tudna leadni.