Kémfotókon az új BMW 5

Vágólapra másolva!
Jövőre dobja piacra a BMW az 5-ös sorozat új generációját, friss kémfotók érkeztek az egyelőre gondos álcázással futó prototípusokról. Először fényképezték le az utasteret is.
Vágólapra másolva!

Már jövőre piacra kerül az 5-ös BMW új generációja, mely formailag az új 7-es által kitaposott ösvényt követi majd. Hossza kettő, tengelytávja nyolc centivel növekedik, magassága viszont valamelyest csökken az aktuális generációhoz képest. Sok minden egyelőre nem látható az újításokból, a prototípusok ugyanis még gondos álcázással futnak, a nemrég befutott friss fotók között mégis újdonságot jelent, hogy először sikerült lefényképezni az utasteret is.

Nem maradhat ki az Efficient Dynamics technológia az új 5-ösből sem, a motorok az új hengerfejeknek hála gazdaságosabbak lesznek. Az 530i-ből ismert háromliteres szívómotorból közvetlen befecskendezéses duplaturbós lesz, hasonló feltöltésű, hathengeres blokk kerül az 540i-be 326 lóerővel, míg az 550i a 7-esből már ismert, 407 lóerős V8-ast kapja.

Szintén a 7-esből érkeznek a különböző segédrendszerek, és természetesen az új 5-ösből sem hiányozhat a továbbfejlesztett iDrive multifunkciós rendszer.