Befellegzett az Aston Martin Lagondának

Vágólapra másolva!
Dobta az idei Genfi Autószalonon bemutatott szabadidőautó-tanulmány terveit az Aston Martin. A Lagondától állítólag a válság miatt kell búcsút venni.
Vágólapra másolva!

Nagy felhajtást csapott Genfben első szabadidőautója körül az Aston Martin, a Lagonda fogadtatása azonban a vártnál jóval hűvösebb volt. Se a közönség, se a média nem lelkesedett igazán a tanulmányért, amelyre válaszul a brit márka bejelentette, hogy a szériaváltozatot majd alaposan áttervezi. Jelen pillanatban azonban úgy áll a helyzet, hogy az autóból nem lesz semmi, a hírek szerint az Aston Martin teljesen leállította a projektet.

Ulrich Bez vezérigazgató kizárólag anyagi okokkal indokolta a döntést, szerinte jelen gazdasági helyzetben nem szabad belevágni egy új modell kifejlesztésébe. Más források szerint nem a pénz, hanem a kiábrándító fogadtatás döntött a Lagonda sorsáról, amely csak erre a modellre vonatkozik, másik SUV piacra dobásáról elvben még lehet szó.

A Lagonda-projekt elnöke, David Richards szeretne is még egy próbát tenni, ha minden igaz, még idén készül egy újabb szabadidőautó-tanulmány.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]