Külföldi munkaajánlatokat küld az orvosi kamara

Vágólapra másolva!
A Magyar Orvosi Kamara külföldi munkavállalásra buzdít - tudósít az Inforadio. A szervezet vezető beosztású orvosoknak küld levelet különféle külföldi állásajánlattal. A rádiónak nyilatkozó orvost ily módon Svédországba hívták sebésznek. A kamara főtitkára nem cáfolta a hírt. Elmondta, ha nem tudatnák a tagsággal a megkereséseket, sokan azt vetnék a szemükre, hogy visszatartanak információkat. A gyógyító és több kollégája ezért kilép a kamarából.
Vágólapra másolva!

Három alkalommal kapott svédországi munkavállalást propagáló levelet a Magyar Orvosi Kamarától Tóth Gábor. A sebész az első kettőt még szó nélkül kidobta, a harmadiknál azonban már úgy érezte: nem hagyhatja szó nélkül a dolgot. A levélben az szerepel, hogy a skandináv országban orvoshiány várható, ezért karriert csinálhat az, aki családjával együtt oda költözik.

Tóth Gábor a felhívást azért is különösnek tartja, mert Éger István, a kamara elnökének szájából is többször elhangzott már, hogy Magyarországot is orvoshiány fenyegeti. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára nem tartja etikátlannak azt, hogy a MOK címéről érkező levelekben hívják fel az orvosok figyelmét a külföldi álláslehetőségekre. Gyenes Géza elmondta: a MOK-ot számos állásközvetítő cég vagy külföldi önkormányzat keresi meg, és ha ezt nem tudatnák a tagsággal, sokan azt vetnék a szemükre, hogy visszatartanak információkat.