Előtérben a kölcsönzött munkaerő

Vágólapra másolva!
Nőtt a kölcsönzött munkaerő iránti kereslet a gyártó szektorokban a második negyedévtől nyilatkozta egy munkaerő-kölcsönző cég vezetője a Napi Gazdaságnak. A cégek a bizonytalan gazdasági helyzetben szívesebben nyúlnak ehhez az alkalmazási formához.
Vágólapra másolva!

A mostani fellendülés szinte biztosan szezonális, amelyben a szokásos nyári munkacsúcsok hatása is benne van, de azt nem lehet tudni, hogy meddig tart - véli Kiss Judit, a Manpower munkaerő-kölcsönző cég ügyvezetője. Véleménye szerint a kis- és nagykereskedelemben a karácsony előtti szokásos felfutást követően ismét helyreáll majd a kölcsönzési piacon megszokott szezonalitás is, ami lényegében keresletcsökkenést jelent.

Az elektronikában, az autóiparban, valamint kismértékben a szolgáltató szektorban látjuk, hogy valamelyest megmozdult a piac - válaszolta a Napi érdeklődésére a Trenkwalder munkaerő-kölcsönző cégnél. A válság és a kölcsönzési piacon kitört árverseny várhatóan az itt tevékenykedő vállalkozásokat is megrostálja, mivel ez meglehetősen tőkeigényes és szűk árréssel dolgozó ágazat.