Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Tagadja Sarkozy munkatársa, hogy csak alacsonyakat engedtek az elnökhöz

Vágólapra másolva!
Saját elmondása szerint alacsony termete miatt állhatott az első sorba Nicolas Sarkozy francia miniszterelnök egyik gyárlátogatásakor egy munkás. A miniszterelnöki szóvivő szerint ostobaság, hogy lett volna méret szerinti válogatás az elnök látogatásán.
Vágólapra másolva!

Nem szívesen látták az 1 méter 70 centinél magasabbakat Nicolas Sarkozy francia elnök közelében egyik gyárlátogatásán - írja egy belga televízióra hivatkozva a Spiegel című német lap online kiadása.

Egy normandiai gyár dolgozója egy belga tévének azt mondta, a testmagasságának köszönhette, hogy az első sorba állhatott. Az újságíró megkérdezte tőle, igaz-e, hogy a munkásokat testmagasságuk szerint választották ki a látogatás előtt, amire a nő igennel válaszolt. A csatorna a felvételt hétfőn az interneten is közzétette. A gyár szakszereveti képviselője a francia LePost.fr weboldalnak azt mondta: "Csak a kistermetű munkások jelenhettek meg az elnök oldalán. A nála magasabbak nem."

Az AFP hírügynökség megkereste a gyárat, amely nem kommentálta a hírt. Sarkozy egyik szóvivője ugyanakkor ostobának és groteszknek nevezte az értesülést, szerinte nem válogattak a munkások között magasságuk alapján.

A Spiegel szerint államtitok, hogy pontosan milyen magas Nicolas Sarkozy, erre vonatkozó megbízható adatok nincsenek: magasságát 165 és 170 centi közöttre tippelik. A Guardian 1 méter 68 centire becsüli az elnök magasságát, amivel - mint írja - Napóleonnál is alacsonyabb.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről