Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A német Lufthansa AG költségei megtakarítása érdekében a cégközpontban az 1800 fős adminisztratív munkakörben dolgozók közül a következő három évben csaknem 270 embernek mond fel - jelentette be a légitársaság hétfőn.

A kölni székhelyű társaság még júliusban azt közölte, hogy lépéseket tervez az utas- és áruszállításban tapasztalt alacsony kereslet miatt, és az utasszállítási ágazat adminisztrációs munkaköreiből 400 embernek mondanak fel. A légitársaság továbbá széleskörű megtakarítási programot tervez elindítani a személyszállításban. Így várhatóan csökkenti járatait a rövid távú utaknál. A légitársaság részvényei 1 százalékkal 12 euróra csökkentek a frankfurti kereskedésben. A kereslet csökkenése miatt adózott eredménye meredek, 88 százalékos csökkenéséről számolt be a Lufthansa német légitársaság a második negyedéves jelentésében.

Eszerint Európa legnagyobb légitársasága 40 millió eurós adózott eredményt ért el a júniusban zárult idei második negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 337 millióval. A Lufthansa profitja a kereslet csökkenése miatt zsugorodott töredékére: elsősorban a nagyon jövedelmező első és business osztályú jegyek eladása esett vissza, de más üzletágak, például az áruszállítás is megérezte a gazdasági válság hatását. A vállalat bevétele húsz százalékkal 5,2 milliárd euróra csökkent az idei második negyedévben az egy évvel korábbi 6,5 milliárdról.