Vágólapra másolva!
Az előzetesen becsült 0,7 százalék helyett 0,6 százalékkal maradt el a brit gazdaság teljesítménye az idei második negyedévben az egy negyedévvel korábbitól, az éves szintű visszaesés azonban minden korábbinál nagyobb, 5,5 százalékos - közölte kedden a brit statisztikai hivatal (ONS).
Vágólapra másolva!

Az augusztusi becslésnél kisebb visszaesés az építőipari teljesítmény vártnál kedvezőbb alakulásának következménye. Az ágazat kibocsátása a korábban valószínűsített 2,2 százalék helyett 0,8 százalékkal csökkent negyedéves szinten, főként az állami beruházások bővülésének hatására - közölte az ONS.

Nagy-Britannia hazai összterméke (GDP) éves összevetésben 5,5 százalékkal csökkent április és június között. Ehhez fogható hanyatlás soha nem volt 1955 - a rendszeres statisztikai adatfelvétel kezdete - óta.

A hír nem rázta meg a piacokat, az adatok nagyjából egybevágnak a szakértői várakozásokkal, jelentette a Reuters hírügynökség. Elemzők szerint a brit gazdaság ismét növekedési pályára áll a jelenlegi, szeptemberrel véget érő harmadik negyedévben, de a kibontakozás lanyha és vontatott lesz.