Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgóliga elhalasztotta a végső döntést, és tovább vizsgálódik a szeptemberben a Forma-1-ből csalás miatt örökre száműzött Flavio Briatoréval kapcsolatban.

A Renault korábbi csapatfőnöke társtulajdonosa a másodosztályú Queens Park Rangers gárdájának, s a szigetországi szervezet szeptember végén kezdett tájékozódni a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) világtanácsa által meghozott határozat részleteiről.

Ezt azzal indokolták, hogy a liga az összes klubtulajdonost erkölcsi vizsgálatnak veti alá, szabályzatának egyik pontja pedig kimondja, hogy senki sem irányíthat labdarúgóklubot, ha egy másik sportág irányító szervezeteiből kizárták.

"Figyelembe véve az eddig birtokunkba került dokumentumokat, a liga igazgatótanácsa addig nem hozza meg döntését, amíg nem hallgatja meg személyesen Briatore urat" - olvasható a szövetség által kiadott csütörtöki közleményben.

Az ügy pikantériája, hogy Briatore egyik társtulajdonosa a QPR-nél a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone, az autós világbajnoki sorozat első számú vezetője.