Vágó eltűnik a képernyőről

Vágólapra másolva!
A Párbaj-t gyártó Q-Art Entertainment eleve negyven adásra szerződött a Tv2-vel, a műsort az Áll az alku váltja.
Vágólapra másolva!

Jövő péntek este, 19.05-kor jelentkezik utoljára a Párbaj a Tv2-n, legalábbis idén már biztosan nem lesz folytatás. Múlt héten 919 ezer nézője volt a legerősebb estén, a teljes lakosságnál, ugyanakkor a kereskedelmi célcsoportban (a 18 és 49 éves kor köztieknél) húsz százalék alatt maradt, csütörtökön 18 százalék alá esett. Mivel mindennap kikapott a rivális RTL-es programtól, nem valószínű a visszatérés ezzel a vetélkedővel, ugyanakkor az is igaz, hogy a Vacsoracsata az RTL Klub egyik legerősebb műsora.

A BL-meccsek miatt jövő péntekig 36 adás megy le a TV2-n (jövő kedden is BL-nap van, tehát nem lesz Párbaj), tehát marad még négy. Az [origo] információi szerint ezek utómunkája, vágása még zajlott két napja, szerdán, tehát később adásba kerülhetnek, akár más műsorsávban, talán hétvégén. Bővebben itt.

Vágó István lapunknak elmondta, hogy még mindig meg tudja lepni a bulvársajtó, hogy a Blikk ma topsztorit csinált vele, mikor régóta köztudott, hogy negyven adással tervezett a csatorna, és utána Kovács Áron jön az Áll az alku-val. "Szerintem csak hiány volt sztoriból. Negyven adást vettünk fel, ezeket leadja a csatorna, ebben semmi meglepő nincs. Hosszú távra szerződtem, és azt is elárulom, hogy épp tegnap tárgyaltunk az új műsorokról" - jelezte. A Tv2 részéről Magyar Rita szóvivő közölte, hogy Vágót a csatorna arcának tartják, és hosszú távon számolnak vele.

Az [origo] információi szerint két saját műsorötleten dolgoznak (az esetleges licencek mellett), az egyik Vágó régóta tervezgetett vetélkedője - ám ennek elindítását rizikósnak tartják egy olyan tévés piacon, ahol amúgy is inkább a külföldről vett - vagy lenyúlt - formátumok dominálnak. A másik egy ezotériát támadó műsor lenne, a szkeptikus Vágó vezetésével, ez azonban jellegénél fogva nem napi lenne, és nem is élne meg főműsoridőben, csak este 11 után lenne jó közönségaránya.