Vágólapra másolva!
Megválik a Morgan Stanley a befektetési üzletágától. A részvénycseréből és készpénzes fizetésből álló üzlet összértéke 1,5 milliárd dollár, a vevő az Invesco.
Vágólapra másolva!

A hosszú ideje zajló spekulációban sok vállalat merült fel, mint a Morgan Stanleyhez tartozó Van Kampen lehetséges vevője. Ilyen volt a Franklin Resources vagy a Federated Investors.

A Morgan 9,4 százalékos kisebbségi részesedést szerez az Invescóból az üzlet lezárásakor, amire 2010 közepén kerülhet sor. Sokáig nem volt biztos a piac abban, hogy a Van Kampen elég nagy lesz-e ahhoz, hogy megállja a helyét a gigászok között. Terv volt az üzletág megosztása egy nagy partnerrel vagy annak nyílt piacra dobása is.

James Gorman, a Morgan társelnöke szerint a kisebbségi részesedéssel képessé válnak arra, hogy jelentős eredményt érjenek el egy első osztályú partnerrel az oldalukon. Az üzlettel létrejön a piacon egy új, "félelmetes versenytárs" - állítja Gorman. A Morgan még 1 milliárd dollárért vette meg a Van Kampent 1996-ban - írja a Marketwatch.