Vágólapra másolva!
Hétfőn immár 25. alkalommal osztotta ki díjait a Casting Society of America.
Vágólapra másolva!

A Casting Society of America - nevéhez híven - azokat díjazza minden évben, akik különösen jók (eredetiek, kreatívak) a castingban, vagyis a szereplők és a helyszínek kiválasztásában. Ily módon eléggé érthetetlen, hogy a Fel című rajzfilm alkotóit is elismerték, bár tény, hogy a történet fő helyszínéül szolgáló Paradise Falls a valóságban is létezik, Angyal-vízesés néven.

A filmek közül a Star Trek-et, a Trópusi vihar-t és a Milk-et díjazta még a társaság, a tévés produkciók közül pedig a Mad Men - Reklámőrültek, illetve a Slágermájerek színészi gárdáját tartotta telitalálatnak - előbbit a drámai, utóbbit a vígjátéki sorozatok kategóriájában.

Külön díjazták azokat a szériákat, amelyek már a pilotban, vagyis a bevezető részben rendkívül markáns szereplőgárdával indítottak: drámai sorozatok közül a True Blood - Inni és élni hagyni, a komédiák közül az amúgy is nagyon felkapott Glee zsebelhette be az elismerést.

Díjazták a legjobban eltalált helyszíneket is: a tévés produkciók közül elismerték például a Generation Kill című, elvileg Irakban játszódó háborús minisorozat, illetve a Wizards of Waverly Place című gyermekműsor castingvezetőjét.