Megtartaná a húzóneveket a Sláger és a Danubius

Vágólapra másolva!
Nem akarják elengedni ismertebb műsorvezetőiket az országos frekvenciákról eltűnő rádiók, a Sláger és a Danubius - közölték a két cég vezetői. A Sláger reggeli műsorában szereplő Boros-Bochkor párossal a rádiónak 2010 végéig szóló szerződése van, de meg nem erősített sajtóhírek szerint átvenné őket az egyik új rádió.
Vágólapra másolva!

Miután a múlt héten kiderült, hogy november 18-tól új rádiók jelennek meg a Danubius és a Sláger frekvenciáján, több sajtóértesülés is megjelent arról, hogy a két rádió ismert műsorvezetői esetleg az új adóknál folytatnák. Pénteken azonban mindkét cég közölte, hogy nem hajlandó elengedni húzóneveit.

A Sláger Rádió vezérigazgatója, Heal Edina közölte, hogy a reggeli műsort vezető Bochkor Gábor-Boros Lajos párossal 2010 végéig szóló megállapodásuk van, és attól nem szándékoznak elállni. A hatályban lévő szerződéseket akkor sem mondják fel, ha csak "kis időkieséssel" jelentkeznek november 18., azaz országos jogosultságuk lejárta után - mondta a vezérigazgató.

A Daniubius ennél kevésbé konkrétan fogalmazott. Földes Ádám vezérigazgató közölte, hogy előreláthatólag a jövő héten születnek meg a húzónevekkel kapcsolatos döntések. Konkrétumokat nem mondott, de annyit megjegyzett, hogy a médiában általános, hogy versenykorlátozó passzus is helyet kap az ismertebb műsorvezetők szerződésében. (Vagyis megtilthatják nekik, hogy átmenjenek más rádiókhoz.)

A médiahatóság a múlt kedden döntött arról, mely pályázók üzemeltethetik a két országos kereskedelmi jogosultságot, két nappal ezelőtt pedig már alá is írták a győztesekkel a műsorszolgáltatási szerződést. Az eljárást szabálytalannak nevezte a hatóság elnöke, Majtényi László, aki ezért le is mondott posztjáról.

A Sláger jelenlegi frekvenciáját az FM1 Zrt. nyerte el, amely sajtóértesülések szerint átvenné a Bumeráng című reggeli műsort jegyző Bochkor Gábort és Boros Lajost, míg a Danubius hullámhosszán reggel hallható Sebestyén Balázst az Advenio Zrt. által működtetett Klassz Rádióval hozták hírbe - írja az MTI.