Adventi kastélynapok Gödöllőn és Nagytétényben

Vágólapra másolva!
Mind a Gödöllői Királyi Kastély, mind a Nagytétényi Kastélymúzeum programokkal várja a látogatókat az adventi hétvégéken. Bábjáték, hangverseny, iparművészek díszítette karácsonyfák és kürtőskalács.
Vágólapra másolva!

A fővároshoz közeli két kastélymúzeum - Erzsébet királyné gödöllői palotája és a nagytétényi Száraz-Rudnyánszky-kastély - az adventi hétvégéken programokkal várja a családokat.

A Nagytétényi Kastélymúzeum decemberben már hagyományos látványossága a karácsonyfa-kiállítás, idén több mint negyven kísérletező kedvű iparművész (textil- és üvegtervező, keramikus, ötvös, jelmeztervező, belsőépítész) díszített fel saját ízlése szerint egy-egy fenyőfát. A kiállítás évről-évre nagyon népszerű, az iparművészek egyedi karácsonyfadíszei és a XIV-XIX. század lakberendezését idéző tárgyak különleges hangulatot teremtenek a barokk kastélyban. A tavalyi karácsonyi kiállításon megcsodált díszeket megvehetjük idei fánkra a december 5-én délben kezdődő árverésen.

Hasonló műsorokkal szórakoztatják mindkét kastélyban a kirándulókat: bábjátékok, koncertek, Nagytétényben különlegesség, hogy bor-, méz-, illóolaj és gyógytea vásár is lesz, és december 19-én fellép Sebestyén Márta.

A hirdetmény szerint Gödöllőn a karácsony előtti utolsó hétvégén nem lesz program, Nagytétényben viszont a két ünnep között is folytatódik a rendezvénysorozat.