Vágólapra másolva!
A Dubaji Nemzetközi Autóshow-n mutatja be az amerikai Kepler Motors új hibrid szupersportkocsiját, amelyet egy V6-os Ford EcoBoost és egy elektromos motor hajt.
Vágólapra másolva!

Dubaj az elmúlt években egyértelműen az extravagáns autók paradicsoma volt, úgy látszik, hogy a nehéz helyzetbe került város autószalonján ez a helyzet nem nagyon változik. A kaliforniai Keplet Motor például egy új csodaautó visz oda.

A Motion nevű hibridért felelős céget az a Russ Wicks alapította, aki egykor földön és vízen is sebességi rekordot állított föl. A pilóta cége így nem is meglepő módon egy sportautót készített, amelyet teljesen önállóan fejlesztettek ki.

A Motion hátsó kerekeinek meghajtásáért a Ford 3,5 literes ikerturbós V6-os Ecoboost motorjának 550 lóerős változata felelős, míg az első kerekeket egy 250 lóerős elektromos motor hajtja. Az így 800 lóerős autó a Kepler szerint 2,5 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/órás sebességet, csúcssebességet pedig valahol 320 km/óra fölött található. Az önhordó vázas, 4435 mm hosszú Motion nagyrészt szénszálas ötvözetből készült, hogy minél könnyebb legyen, ugyanakkor súlyáról vagy fogyasztásáról még nincs hivatalos információ.

A kézzel összeszerelt, jelenleg ismeretlen árú autóból mindössze ötven darabot készít a cég és az első darabokat 2011-ben kaphatják meg tulajdonosaik.

Forrás: Kepler Motors