Színészek népszerűsítik a hiányszakmákat

Vágólapra másolva!
Szakmák Színháza indul 2010 januárjában a szombathelyi Weöres Sándor Színházban. A társulat a rendhagyó kezdeményezéssel hiányszakmákat szeretne vonzóvá tenni a fiatalok előtt az építőipar, a könnyűipar és az egészségügy területén.
Vágólapra másolva!

Jordán Tamás színigazgató és társulata az előadásokkal főként a pályaválasztás előtt álló fiatalokat kívánja megcélozni. A színház a népszerűsítésre szoruló szakmák kiválasztásánál a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság ajánlását is figyelembe vette. A megállapodás értelmében így azokkal a területekkel foglalkoznak majd, amelyekben a legnagyobb a szakadék a munkaerőpiac valós igényei és a ténylegesen végzettek száma között.

Az előadások története így főként az építőipar, a könnyűipar és az egészségügy területéhez kötődő szakmák (többek közt ács-állványozó, villanyszerelő, hegesztő, géplakatos, elektormechanikai és elektronikai műszerész, kórházi ápoló, ápolási asszisztens, női és férfiszabó) köré szerveződik. A főszereplő egy szakmaválasztás előtt álló fiatalember.