Vágólapra másolva!
Hetvennégy éves korában elhunyt Albert Scanlon, a Manchester United egykori labdarúgója, aki az egyik túlélője volt annak az 51 éve történt tragikus repülőgép-szerencsétlenségnek, melyben a csapat nyolc játékosa meghalt.

A Sir Matt Busby által irányított gárda - a "Busby Babes" - 1958. február 6-án Belgrádból tartott hazafelé egy BEK-találkozóról, amikor a müncheni tankolást követően a többek között a futballistákat is szállító repülőgép harmadszorra sem tudott felszállni, kiszaladt a kifutópályáról és csaknem 200 km/órás sebességgel egy épületnek csapódott.

A tragédiában nyolc játékos, Duncan Edwards, Geoff Bent, Roger Byrne, Eddie Colman, Mark Jones, David Pegg, Tommy Taylor és Liam Whelan, valamint 15 a csapattal utazó személy, köztük a klub titkára, Walter Crickmer, Bert Whalley edző és Tom Curry pályaedző vesztette életét.

Busby csodával határos módon túlélte a katasztrófát, igaz, életéért 72 órán át küzdöttek az orvosok, a kórházban kétszer is feladták neki az utolsó kenetet. Az egykori csapatból már csak Sir Bobby Charlton, Harry Gregg, Bill Foulkes és Kenny Morgans él.

Tavaly februárban a manchesteri Old Trafford Stadionban ünnepélyes keretek között emlékeztek meg a fél évszáddal azelőtt történt tragédiáról.