Őrizetben a búcsúcsókos reptéri pánikkeltő

Vágólapra másolva!
Letartóztatták azt a fiatal kínai férfit, aki miatt biztonsági zárlatot rendeltek el a New Jersey-ben található Newark reptéren múlt vasárnap. A fiatalember meg akarta csókolni barátnőjét, ezért átbújt a biztonsági kordon alatt. Mivel nem tudták azonosítani, kiürítették a repteret.
Vágólapra másolva!

Azonosították, és letartóztatták azt a férfit, akinek egy búcsúcsókja miatt pánik volt a New Jersey-ben található Newark reptéren még múlt vasárnap - közölte szombaton a BBC. A 28 éves kínai születésű egyetemista, Hajsong Jiang ellen a biztonsági rendszabályok megszegése a vád. A BBC szerint várhatóan már a jövő héten bíróság elé is állítják, tettéért legfeljebb 500 dolláros pénzbüntetést kaphat.

A férfit egy videofelvétel buktatta le, ezen az látható, hogy Jiang átbújt a biztonsági kordon kötele alatt, megcsókolta az egyik gépre felszállni készülő párját, és kéz a kézben sétáltak ebben az amúgy zárt zónában. A férfit akkor nem tudták beazonosítani, a reptéren biztonsági zárlatot rendeltek, így minden utast kiutasítottak a terminál biztonsági zónájából, majd újra átvizsgálták őket, a gépeket pedig nem engedték felszállni a Newark reptéren.

A múlt vasárnapi incidens néhány órával az után történt, hogy megkezdődött az utasok test szkennerrel történő átvilágítása, amit a karácsonyi sikertelen merényletkísérlet után rendeltek el. A BBC értesülése szerint a fiatalember molekuláris biológiát tanul a Rutgers egyetemen, ahol doktori címet akar szerezni.

New Jersey szenátora, Frank Lautenberg elégedetlenségét fejezte ki amiatt, hogy a diák legfeljebb pénzbüntetésre számíthat. "Ez nem valamiféle csíny volt, ami nem károsított senkit, ez igenis nagy károkat okozott" - mondta a szenátor, aki szerint Jiang bűncselekményt követett el, hiszen ezrek körében keltett pánikot.