Vágólapra másolva!
Katzirz Dávid és Császár Gábor ugyan várhatóan felépül a kedden rajtoló férfikézilabda Európa-bajnokságra, Iváncsik Tamás és Laluska Balázs sérülése megnehezítheti Csoknyai István szövetségi kapitány dolgát.

Szombatig vár a kerethirdetéssel Csoknyai István, a magyar férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, ám az sem biztos, hogy a 18-as keretet 16 fősre kell feltétlenül szűkítenie.

Ugyan a január 19-én rajtoló ausztriai Európa-bajnokságra 16 játékost lehet nevezni első körben, ám előfordulhat, hogy a szakvezetés él a korábban bevett módszerrel, s csupán 15 játékost véglegesít, az egyetlen fennmaradó helyet pedig majd később tölti be.

A várakozás oka a sérülésekben keresendő, Császár Gábor keze és Katzirz Dávid lába ugyan a hírek szerint meggyógyult, Iváncsik Tamás combizom-húzódása és Laluska Balázs ujjsérülése azonban megnehezíti a kapitány dolgát.

"Iváncsik Tomi húzódása nem komoly, őszintén szólva az nem baj, ha néhány játékosnak fáj valamije, hiszen nem is kézilabdázó, akinek nincs semmi baja. Laluska Balázs sérülése már komolyabb, de szombaton keretet kell hirdetnünk. Remélem, én jelölöm ki az utazó csapatot, nem pedig az orvosi stáb" - mondta a kezi.hu-nak Csoknyai István.

A 18 fős magyar keret:
Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Puljezevics Nenad (TSV Hannover-Burgdorf, német).
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
Jobbátlövők: Krivokapics Milorad (Pick-Szeged), Laluska Balázs (Cimos Koper, szlovén)
Irányítók: Császár Gábor (Chambéry, francia), Eklemovics Nikola (MKB Veszprém), Nagy Kornél (Dunaferr)
Beállók: Gál Gyula (Tatabánya-Carbonex), Schuch Timuzsin (Constanta, román), Zubai Szabolcs (Pick-Szeged)
Balátlövők: Grebenár Gábor (Aragón, spanyol), Ilyés Ferenc (TBV Lemgo, német), Katzirz Dávid (Pick-Szeged), Putics Barna (GWD Minden, német)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (Arrate, spanyol)