Kiadta Thaiföld a miskolci pénzszállító kifosztóját

Vágólapra másolva!
Thaiföld kiadta Magyarországnak a miskolci pénzszállító kifosztóját. A férfit már hazahozta az Interpol, azzal gyanúsítják, hogy 2009 szeptemberében 525 millió forintot lopott egy pénzszállító autóból a miskolci telephelyen. Thaifölddel nincs kiadatási egyezménye Magyarországnak.
Vágólapra másolva!

Hazahozta az Interpol vasárnap Thaiföldről azt a 38 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy pénzszállító cég miskolci értékmegőrzőjéből 525 millió forintot lopott el tavaly szeptemberben. A miskolci telephelyen a tettes téglákat pakolt a pénzszállító csomagterébe a pénzkötegek helyett, de ez csak akkor derült ki, amikor a pénzszállító már Budapestre ért.

A nyomozás elején felmerült, hogy a pénzszállító cég egy alkalmazottja lehet a tolvaj, aki a rendőrség információi szerint Bangkokba utazott Isztambulon keresztül. A Miskolci Városi Bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene, ez alapján találták meg a thai hatóságok Pattaján, még decemberben.

A vasárnap Magyarországra hozott D. János vasárnap nem sokkal dél előtt érkezett Magyarországra. A Ferihegyi repülőtéren az arcát csuklyával eltakaró férfit a reptéri előállítóhelyiségbe vitték, ahonnan Miskolcra szállítják. Bényi Mónika szerint a megyei rendőr-főkapitányságon hallgatják majd ki egy napon belül.

Az ügy érdekessége, hogy a gyanúsított a második, akit az ázsiai országból hoznak Magyarországra a rendőrök. Szombaton egy csalás miatt körözött férfit adtak át a magyar rendőröknek. Ezt a két esetet megelőzően Thaiföld nem adott ki Magyarországnak körözött embereket, ugyanis a két ország között nincs kiadatási egyezmény.

Bényi Mónika, az ORFK szóvivője a Ferihegyi repülőtéren azt mondta, a rendőrség reméli, hogy az ázsiai ország a jövőben is átadja a magyar rendőrségnek a nemzetközi körözés alatt állókat.