Vágólapra másolva!
Kétgólos vereséget szenvedett az Arsenal labdarúgócsapata az angol FA-kupában vasárnap délután. A londoniak a Stoke City otthonában kaptak ki 3-1-re. A Stoke ellenfele a nyolcaddöntőben a Manchester City lesz, amely 4-2-re nyert a másodosztályú Scunthorpe ellen.

A Stoke már az első percben vezetést szerzett az Arsenal elleni FA-kupa negyedik fordulójában: Delap szöglettel felérő bedobását Fuller fejelte a léc alá. Arséne Wenger fiatal csapata ezúttal nem tudta felvenni az elszánt hazaiak tempóját, bár még szünet előtt egy szabadrúgás-kombinációval egyenlített.

A második félidő közepén hármas cserét hajtott végre Wenger, jött Arsavin, Eduardo da Silva és Ramsey, a gólokat viszont az ellenfél lőtte: Fuller jobbról, Whitehead balról érkező labdát küldött a hálóba.

Így jutott tovább a Stoke:


A másik vasárnapi meccsen a Manchester City annak a Scunthorpe-nak a vendége volt, amellyel az összes sorozatot figyelembe véve eddig ötször találkozott, és mindannyiszor megverte, az öt meccs gólkülönbsége 26-5 volt. A mostani meccs sem indult jól a másodosztályú házigazda szempontjából, a harmadik percben Robinho egy rakás biciklicsel után Martin Petrovhoz játszott, a bolgár szélső pedig egy védőt átjátszott, majd ballal nagy gólt ragasztott a rövid felsőbe.

Petrov bombagólja:


Az egyenlítésért hajtó hazaiak előbb csak egy kapufával jelentkeztek, majd Hooper visszamelt labdáját a 29. percben Hayes kapásból vágta a jobb sarokba, apró szépséghiba, hogy méteres lesen állt, de mivel az asszisztens nem jelzett, 1-1-re alakult az állás.

A gól után jobban játszott a másodosztályú csapat, mégis visszavette a vezetést a City, Ireland elsőrangú passza után Onuoha gurította el a labdát a kifutó kapus mellett. Az 57. percben már kettővel ment a vendégcsapat, Sylvinho legalább 30 méterről ágyúzott a léc alá, de viszonylag hamar jött a Scunthorpe válasza: Byrne lövése Boyatán megpattanva került a kapuba.

Sylvinho nagyon bevágta:


A végső szót a hírek szerint a Citytől távozni készülő Robinho mondta ki a 84. percben, Petrov passza után okosan emelt a léc alá, kialakítva ezzel a 4-2-es végeredmény.

FA-kupa, negyedik forduló:
Stoke - Arsenal 3-1 (1-1)
Gól:
Fuller (1., 78.), Whitehead (85.), illetve Denilson (42.)

Scunthorpe (II. osztályú) - Manchester City 2-4 (1-2)
gól:
Hayes (29.), Boyata (69., öngól), illetve M. Petrov (3.), Onuoha (45.), Sylvinho (57.), Robinho (84.)

A nyolcaddöntő párosítása:
Southampton - Portsmouth
Reading - West Bromwich Albion
Fulham - Notts County-Wigan Athletic
Chelsea - Cardiff City
Bolton Wanderers-Tottenham Hotspur - Leeds United
Derby County - Birmingham City
Manchester City - Stoke City
Wolverhampton Wanderers-Crystal Palace - Aston Villa