Kijött a kiegészítőket támogató Chrome böngésző

Vágólapra másolva!
A Google böngészőjéhez eddig csak a béta változat felhasználói tölthettek le kiegészítőket, de tegnap megjelent belőle az újítást támogató stabil változat is.
Vágólapra másolva!

A Google tegnap tette elérhetővé a Chrome webböngésző 4-es változatát, amely immár támogatja a letölthető kiegészítőket. Ez a verzió eddig csak béta változatban volt elérhető, vagyis csak azok próbálhatták ki, akik direkt ezt töltötték le.

Az új, stabil verzió viszont automatikusan frissül a 4-es változatra azokon a gépeken, amelyeken telepítve van a Chrome. Maga a Google egyébként nem is tartja fontosnak a verziószámozást, a letöltésnél vagy a frissítésnél a böngésző nem közli az aktuális sorozatszámot.

A szoftver egyelőre csak Windowsra jelent meg, és a felhasználók az Extensions gallery nevű menüpontban keresgélhetik a kiegészítők között. A 4-es verzió másik jelentős újítása a felhasználó különböző gépein a könyvjelzőket szinkronban tartó Bookmark Sync nevű szolgáltatás.

A Google saját tesztjei szerint az új verzió jelentősen gyorsult is. A 4-es Chrome 42 százalékkal gyorsabban tölti be a weboldalakat, mint az előző stabil változat, és négyszer olyan gyors, mint az első, tavaly kiadott stabil verzió.