Még elbír a BKV a budapesti hóeséssel

Vágólapra másolva!
A BKV-nak egyelőre nem okozott gondot a reggel óta tartó havazás Budapesten. A közterület-fenntartó 82 géppel dolgozik, de a sózás a hideg miatt nem hatékony, délután már hómunkásokat is toboroztak.
Vágólapra másolva!

Reggel óta havazik Budapesten. A Fővinform tájékoztatása szerint Budapesten a belvárosban a főutak általában nedvesek, helyenként havasak lehetnek. A mellékutak - különösen a budai hegyekben - havasak vagy jegesek. A BKV járatai egyelőre menetrend szerint közlekednek - mondta az [origo] érdeklődésére a közlekedési cég fődiszpécsere.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 82 géppel tisztítja az utakat - mondta az [origo]-nak Horti Zsófia, a cég szóvivője. Ameddig a hóesés el nem áll, addig a gépek a fő- és tömegközlekedési útvonalakat járják. A mínusz 8 fokos hideg miatt azonban a sózás nem hatékony, a gépeknek folyamatosan dolgozniuk kell. A délután kettőtől tízig tartó műszakra hómunkásokat is toboroztak nettó 3400 forintos bérért, arról, hogy éjszakára is vesznek-e fel munkásokat, később adnak tájékoztatást.