Zuschlag szerint nem építettek civil hálózatot

Vágólapra másolva!
Voltak civil szervezetek, amelyeknek a politikai ifjúsági mozgalom finanszírozásában volt szerepe, de nem építettek hálózatot - állította a bíróságon a korábbi vallomásokra reagálva Zuschlag János korábbi szocialista képviselő. Zuschlag szerint társai csak neki tettek szívességet.
Vágólapra másolva!

Az ifjú szocialisták nem törekedtek civil hálózat kiépítésére - mondta Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó per csütörtöki tárgyalási napján Zuschlag János korábbi MSZP-s képviselő, aki aki kérésének megfelelően hosszabban reagálhatott a korábbi tárgyalási napokon elhangzott vallomásokra.

"Azt persze fenntartom, hogy volt néhány egyesület, melynek az volt a szerepe, hogy biztosítsa politikai ifjúsági szervezet finanszírozását, de ezt nem tartom egy hálózat kiépítésének" - mondta Zuschlag. Azt állította, hogy a vádiratban szereplő civil szervezetek valós programok megvalósításával foglalkoztak.

Zuschlag János tagadta a vád állításait, amelyek szerint vádlott társai részt vettek volna civil szervezetek alapításában. Azt mondta: ő mindössze megkérte őket kisebb szívességekre.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen. Zuschlag János, aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke volt, 2007. szeptember 21-étől előzetes letartóztatásban van.