Vágólapra másolva!
A válogatott összetartás előtti utolsó bajnoki fordulóban a Vasas Budapest Stars 8-4-re verte otthon az Újpestet, a hazaiak első két gólját Kangyal Balázs szerezte. A káposztásmegyeriek negyvenéves hátvédjét ismét engedi szabadabban játszani Glen Williamson edző, s ezt egyből két góllal hálálta meg.

- Mikor fordult elő legutóbb, hogy csapata első két gólját ön lőtte?
- Már nem is tudom az idejét, talán tavaly a Dab ellen.

- Idén elmaradt a gólszerzés, miért?
- Az edzőnk, Glen Williamson piros lámpát mutatott nekem ezen a téren. Kevés volt a védőnk, ezért csak védekezési feladatot kért tőlem, azt mondta, még véletlenül sem szabad energiát vesztegetni olyanra, ami nem igazán az én feladatom.

- És most?
- Bővült a keret, többen vagyunk, megoszlanak a feladatok, így zöld lámpát kaptam. Kicsit szabadabban játszhatok, ami nagyon jó érzés.

- És milyen volt végre újra betalálni az ellenfél kapujába?
- Gólt szerezni mindig csúcs, én még akkor is élvezem, ha focizás közben lövök gólt. De engem igazán a győzelem dob fel, persze a legjobb, ha a kettőt együtt élheti át az ember.

- A Mol Liga-győzelem után azt mondta, sikerük leginkább annak köszönhető, hogy tudatosan lett felépítve a csapat, edzőjük, Glen Williamson visszavett a fizikális terhelésből, így hozta formába a csapatot. Továbbra is szárnyal a Stars, minek köszönhető a jó széria?
- Több minden van a háttérben, egyrészt ami korábban kifelé pattant, az most bemegy a hálóba, tehát a szerencse is mellénk szegődött. A csapaton belüli hangulatra és a munkamorálra eddig sem lehetett panasz, de nyilván jót tesz egy közösségnek, ha van siker. Az új igazolások is sokat hozzátesznek ahhoz, hogy jól teljesítsünk, de ez szerencsére az egész csapatra igaz. Ami a munkát illeti: most valóban volt egy rövidebb időszak, amikor az erőnléti edzésekből visszavettünk, de most megint nagyon megnyomjuk, tíz napig tart az újabb erőltetett menet.

- A Mol Liga rajta előtt nem határoztak meg konkrét célt a csapatnál. Most, hogy megnyerte a sorozatot az együttes, változott-e valami az OB I tekintetében, az aranyérem a cél?
- Most sem határoztunk meg pontos helyezést, amit el kell érnünk. Én inkább azt mondom, hogy a cél: kihozni magunkból a maximumot. Ha ez sikerül, jó évet zártunk, ebben bízunk, és ezért dolgozunk mindannyian.