Előzetesbe került az egykori BKV-igazgatóhelyettes

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezték Regőczi Miklóst, a BKV korábbi kommunikációs vezetőjét. A vezérigazgató-helyettes eddig házi őrizetben volt, a gyanú szerint mintegy 81 millió forintos vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte Regőczi Miklóst, a BKV egykori kommunikációs vezérigazgató-helyettesét - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője, Skoda Gabriella. A bíróság szerint ugyanis "a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye oly mértékű lehet, amit csak letartóztatással lehet kiküszöbölni". Az előzetes letartóztatást megerősítette Francsics Imre, Regőczi ügyvédje is.

Regőczi eddig házi őrizetben volt, erről a Budai Központi Kerületi Bíróság döntött február 5-én. A házi őrizet elrendelése mellett ekkor helyezték előzetesbe Mesterházy Ernőt, Demszky Gábor főpolgármester főtanácsadóját és Z. Tibort, a BKV korábbi kommunikációs főosztályvezetőjét, mindannyiukat a BKV-üggyel összefüggésben.

A Regőczivel kapcsolatos döntést, amely a házi őrizetet elrendelte, az ügyészség fellebbezésére felülvizsgálta a bíróság, így került a korábbi kommunikációs vezérigazgató-helyettes előzetesbe.

Regőczi Miklóst - Z. Tiborral együtt - február 3-án vette őrizetbe a BRFK. Regőczit hűtlen kezelés miatt hallgatták ki a nyomozók, akik szerint 12 céggel kötött BKV-szerződéssel összefüggésben mintegy 81 millió forint vagyoni hátrányt okozott a közlekedési társaságnak. Z. a gyanú szerint 6 cég vonatkozásában több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

Regőczi Miklóst és Z. Tibort januárban H. Éva, Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes szóvivőjének fiktív foglalkozásával is meggyanúsították. A nyomozók szerint a volt szóvivő 2008. február 1. és 2009. szeptember 18. között úgy vett fel a BKV-tól összesen 24 millió forint munkabért, prémiumot és jutalmat, hogy azért ténylegesen nem végzett munkát.