Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Perelnének a kórháztűz után meghalt beteg hozzátartozói

Vágólapra másolva!
A Pándy Kálmán kórház belső vizsgálata szerint nem terhel senkit személyi felelősség azért, hogy januárban tűz ütött ki az egyik kórteremben, egy idős beteg súlyosan megégett, majd később belehalt sérüléseibe - írja a Beol.hu. A rendőrség közigazgatási eljárást folytat a beteg rendkívüli halála miatt. Az elhunyt hozzátartozói azt tervezik, hogy perre mennek a kórházzal.
Vágólapra másolva!

Pert fontolgatnak annak az idős mezőberényi betegnek a hozzátartozói, aki januárban súlyosan megégett a gyulai tüdőkórház egyik kórtermében keletkezett tűzben, majd belehalt sérüléseibe a fővárosi Szent István Kórházban - írja a Beol.hu. Az elhunyt Nagyszénáson élő fia, Lakatos László a lapnak azt mondta: birtokukban van már a tűzvizsgálati jelentés, amely szerint a helyszínt megváltoztatták a kórházi dolgozók a tűz oltásakor, az életmentéskor, és a tűz keletkezésének a helyét ezért sem tudták megállapítani a vizsgálat során.

Lakatos hozzátette, hogy a gyulai rendőrség arról tájékoztatta őt: nincsenek meg édesapja iratai. A férfi azt reméli, az elkészült boncolási jegyzőkönyv ismeretében történik majd valami.

A kórház belső vizsgálata lezárult, aszerint személyi felelősség nem terhelt senkit, a dolgozók a munkaköri leírásukban foglaltaknak megfelelően jártak el - mondta a Beol.hu-nak Kovács József, a megyei Pándy Kálmán kórház főigazgatója. A jelentés szerint a mezőberényi férfi a tűz éjszakáján félálomban vagy zavart tudattal, ágyában fekve próbált meg rágyújtani, és vélhetően az öngyújtó lángja lobbanhatta be az oxigénpalackot - ismertette a főigazgató.

Kovács József szerint a tűzoltók is megerősítették, hogy az osztályon dolgozók a lehető legrövidebb időn belül észlelték a tüzet, és megfékezték azt, így a kórteremben nem terjedtek tovább a lángok.

A Beol.hu-nak Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta: a Gyulai Rendőrkapitányság közigazgatási eljárást folytat a beteg rendkívüli halála miatt. A sértett papírjainak az eltűnése miatt is nyomoznak okirattal visszaélés ügyében ismeretlen elkövetővel szemben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről