Vágólapra másolva!
Több helyen tűz ütött ki, és az országot átszelő gyorsvasutat is le kellet állítani, miután erős földrengés rázta meg Tajvant csütörtök reggel. A Richter-skála szerinti 6,4-es rengés miatt 64-en megsérültek, de áldozatokról egyelőre nincs hír.
Vágólapra másolva!

Erős földrengés rázta meg csütörtökön Tajvan déli részét, a földmozgásban többen megsérültek, és károk is keletkeztek. A rengés után több helyen, köztük egy textilüzemben is tűz ütött ki a déli Tajnan városban - írja a BBC. Az ország déli részét a fővárossal, Tajpejjel összekötő gyorsvasút leállt, miután egy szerelvény kissé letért a vágányról. A dél-tajvani Kaohsziung városában a metróhálózatot pedig szintén le kellett állítani egy időre.

A tajvani meteorológiai szolgálat szerint a földrengés a Richter-skála szerinti 6,4-es fokozatú volt, központja pedig a Kaohsziung város melletti hegyvidéken lehetett, 5 kilométeres mélységben. Az amerikai földtani intézet korábbi jelentésében az szerepelt, hogy földmozgás központja 33 kilométerre északnyugatra volt a tengerparti Tajtung (Taidong) városától, 35 kilométeres mélységben.

A földrengés helyi idő szerint a reggeli órákban történt, a rengés miatt áramkimaradások voltak Tajpejben és legalább egy déli megyében, a telefonhálózat pedig az ország több részén is akadozott. Az épületek a rengés idején a fővárosban is kilengtek. Dél-Tajvanban gyengébb szerkezetű, ideiglenes lakóépületek össze is dőltek, itt a hadsereget is mozgósították, hogy felmérjék a károkat.

Tajvanon gyakoriak a földrengések, de általában nem nagy erejűek, és kevés kárt okoznak. 1999-ben azonban 7,6 fokozatú földrengés rázta meg a szigetországot, több mint 2300 ember halálát okozva.