Milliókat osztogat cégeinek Békéscsaba

Vágólapra másolva!
A békéscsabai önkormányzat a következő négy évben közel száznyolcvanmillió forintos, vissza nem térítendő forrással kívánja támogatni a városban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozásokat.
Vágólapra másolva!

Vantara Gyula, a város polgármestere elmondta: fontosnak tartja, hogy az érintett vállalkozói kör támogatása egyértelmű, áttekintető és tervezhető politika révén történjék. Ezért a képviselő-testület legutóbbi ülésén arról döntött, hogy 2013-ig biztosítja a forrásokat a helyi vállalkozók munkahelyteremtéséhez, munkahelyeik megőrzéséhez, illetve beruházásaikhoz.
A program egyébként 2008-ban kezdődött a városban. Az első esztendőben tízmillió, tavaly már ötvenmillió forintot különítettek el ilyen célra. Az idén negyvenötmillió forint áll rendelkezésre, és a tervek szerint hasonló nagyságú összegekre számíthatnak 2013-ig a pályázók.

Forrás: MTI

Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere

A város mostanáig mintegy száz helyi vállalkozás fejlesztéséhez járult hozzá. A támogatható programok közül azok a munkahelyteremtő vállalkozások számíthatnak évente maximum hatszázezer forintos segítségre, amelyek legalább egy fő tizenkét hónapon át való foglalkoztatását vállalják.

Az alapra azok a helyi vállalkozók is pályázhatnak, akik beruházásokat, illetve eszközbeszerzéseket fontolgatnak. Ez utóbbi esetben a felső határ egymillió forint, vagyis ekkora összegig támogatja Békéscsaba a tervezett fejlesztés költségének nettó ötven százalékát.