Vodkával kezeli a vérnyomását egy 130 éves asszony

Vágólapra másolva!
A Guinness Rekordok Könyve szerint egy 114 éves japán nő a legidősebb ember a világon. Grúziában él egy asszony aki 130 éves. A vodka lenne a matróna titka? http://videa.hu/flvplayer.swf?v=qGTv0jXnS8PmUQjd 
Vágólapra másolva!

A hivatalos listát tehát a japán hölgy vezeti, de a grúzok szeretnék, ha a Szacsino faluban élő asszony életkorát hivatalosan is bejegyeznék. Antisza már segítségre szorul, de még mindig nagyon életvidám. Két fiából egyikük édesanyjukkal él, és több unokája és dédunokája is van. A számukat már nem tudja számon tartani. Antisza egész életét végigdolgozta, faluját sosem hagyta el. De mi a titok, mit kell tenni, hogy ennyi ideig éljünk?


A japánok köztudottan hosszú életet élnek, elmondásuk szerint ennek kulcstényezője a sok halból és zöldségekből álló diétás táplálkozás. Fontos emellett az egészséges környezet, a jó levegő, és a nyugodt, stressz-mentes életmód. Nem segítenek a káros szenvedélyek sem, mint például a cigaretta. Mi a helyzet az alkohollal? Köztudottan árt az egészségünknek, ennek ellenére a 130 éves grúz asszony vérnyomását házi készítésű vodkával kezeli.


A nők sokkal jobban odafigyelnek életvitelükre, ezért jóval tovább élnek, mint a férfiak. Ennek régen a harc, a küzdelem és az ezzel járó stressz volt az oka. Manapság már nem kell az erősebbik nemnek szó szerint harcolnia, de genetikailag kódolva van bennük, késztetést éreznek rá. Az élettartambeli különbség már csökkenőben van, a női szerepek megváltoztak, a genetikai különbségek miatt azonban nem fog eltűnni a hölgyek előnye.


Ha 2 asszony példáját szeretnénk követni, és hosszú, boldog életet szeretnénk, egy-két tanács, amivel ez elősegíthető. Pszichésen ne könyveljük el magunkat öregnek, próbáljunk meg gondolkodásunkban minél tovább frissek és rugalmasak maradni Emellett kerüljük a dohányzást, és mozogjunk nagyon sokat. És ki tudja, lehet, hogy amikor mi leszünk 130 évesek, addigra feltalálják az örök élet titkát.


Nézd meg a legöregebb asszonyt a LIFE magazin riportjában!