Vágólapra másolva!
Megúszta a börtönbüntetést Gilbert Arenas, az észak-amerikai profi bajnokságban (NBA) szereplő Washington Wizards kosarasa, akit engedély nélküli fegyvertartás miatt pénteken két év próbaidőre bocsátott a bíróság.

Ez azt jelenti, hogy ez idő alatt nem követhet el további kihágásokat, különben súlyosabb büntetésre számíthat. A mostani ítélet szerint a háromszoros All Star-válogatott játékosnak 30 napot javítóintézetben, 400 órát pedig közmunkával kell töltenie. Emellett 5000 dolláros pénzbírságot is kiszabtak rá.

Arenast és klubtársát, Javaris Crittentont már korábban eltiltották a szezon végéig, addig fizetést sem kapnak. Konfliktusuk december 19-én kezdődött, amikor a Phoenixből hazafelé tartó repülőn egy fogadási vita hevében Crittenton megfenyegette Arenast, hogy "térden lövi". Két nappal később Crittenton egy, míg Arenas négy pisztolyt vitt be az öltözőbe, a lőfegyvereket állítólag egymásra is fogták. Az NBA szabályzata szerint a kosarasok rendelkezhetnek fegyverviselési engedéllyel, ám utazás közben és a sportlétesítményekben tilos a pisztolyukat maguknál tartani.