Eltűnik a "Rajongó leszek" a Facebookról

Vágólapra másolva!
A világ legnépszerűbb közösségi oldalának felületéről hamarosan eltűnik majd a "Rajongó leszek" felirat, helyét a "Tetszik" veszi át, erre ugyanis sokkal többen kattintanak.
Vágólapra másolva!

A Facebookon nem csak magánszemélyek, de cégek, együttesek vagy más csoportok is létrehozhatnak olyan adatlapokat, amelyekhez aztán a többi felhasználó csatlakozhat a "Rajongó leszek" feliratú linkre kattintva. Ezt követően az adott csoport oldalán publikált tartalmak saját hírfolyamukban is megjelennek, a felhasználó neve pedig megjelenik a csoport rajongói között.

Hamarosan azonban eltűnik a "Rajongó leszek" gomb a Facebookról, szerepét a "like", vagyis a "Tetszik" feliratú linkek veszik át - adta hírül az ABC News. Erre azért kerül sor, mert a Facebook saját statisztikái szerint a "Tetszik" gombra a felhasználók duplaakkora gyakorisággal kattintanak, mint a "Rajongó leszek"-re. A z angolban "like" néven elismerő gomb eddig csak az ismerősök által publikált üzenetekhez, linkekhez, képekhez és videók mellett volt elérhető.

Ugyanakkor sok felhasználó úgy véli, a két funkció nem csereszabatos, a rajongás és a tetszésnyilvánítás ugyanis eltérő cselekedetek. Ugyanakkor a rajongói csoportok funkcionális működése a régi marad a Facebook közlése szerint, mindössze a gombok nevei változnak meg.