Vágólapra másolva!
Ted Sator, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya szerdán este kijelölte a szombaton kezdődő ljubljanai divízió I-es világbajnokságra utazó keretét.

Imre Lajos csapatvezető elmondta: az utolsó rostán a hátvédek közül Jobb Dávid, a csatárok közül Benk András, a kapusok közül pedig - miután eldőlt, hogy a hannoveri Szuper Levente nem vehet részt a szlovéniai tornán - Budai Krisztián esett ki.

Az FTC kapusa átkozhatja a vébéket, a feljutást jelentő szapporói divízió I-es viadalról lemaradt, tavaly, Svájcban ugyan ott volt, de nem jutott szóhoz, most pedig a 18 éves Rajna Miklósra esett Sator választása.

Rajna első felnőtt világeseményére készülhet, a Bp. Stars kapusa úgy került be a keretbe, hogy még nem védett a felnőtt válogatottban. Peterdi Imre viszont bentragadt a keretben, az eredetileg csak tartaléknak meghívott csatár gólt is ütött a Pannon-kupán, és teljesítményével meggyőzte a kapitányt, hogy ott a helye a csapatban.

A ljubljanai vb-n a magyar együttes sorrendben a dél-koreai, a lengyel, a horvát, a brit és a szlovén csapattal találkozik. Csak az első helyezett jut fel a világelitbe.

A magyar jégkorong-válogatott vb-kerete:
kapusok: Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Vasas Bp. Stars)
hátvédek: Ennaffati Omar (Bp. Stars), Hegyi Ádám (Dunaújvárosi Acélbikák.Docler), Horváth András (Fehérvár), Sille Tamás (Bp. Stars), Svasznek Bence (Bp. Stars), Szélig Viktor (Briancon), Szirányi Bence (Bp. Stars), Tokaji Viktor (Fehérvár)
csatárok: Fekete Dániel (Fehérvár), Holéczy Roger (Bp. Stars), Kóger Dániel (Fehérvár), Kovács Csaba (Fehérvár), Ladányi Balázs (Fehérvár), Magosi Bálint (Dunaújváros), Nagy Gergő (Fehérvár), Palkovics Krisztián (Fehérvár), Peterdi Imre (Bp. Stars) Sofron István (Fehérvár), Vas Márton (Fehérvár), Vas János (Fehérvár)