Amerikára figyel a BUX a pozitív nyitás után

Vágólapra másolva!
Erősen kezdte a napot a BUX, bár a folytatás nem ígér nagy emelkedést. Sok függ attól, hogy nem okoznak-e csalódást a csütörtöki amerikai makrogazdasági adatok.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 187,09 pontos emelkedéssel, 25 248,24 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest ez 0,75 százalékos erősödés. Később azonban lefelé indult az index, 20 perccel a kereskedés kezdete után már csak 0,15 százalékos pluszban volt.

A CIB Bank reggeli elemzése szerint fennmaradhat a piaci jókedv, ha helyesnek bizonyulnak a várakozások a csütörtökön megjelenő amerikai makrogazdasági adatokról. A szokásos heti segélykérelmi adatok mellett a tőkeáramlási és ipari statisztikák is napvilágot látnak, és mindegyik adat esetében javulást valószínűsítenek az elemzők. A pozitív hangulat fennmaradásnak feltétele még az is, hogy a megjelenő vállalati jelentések se okozzanak csalódást.

A New York-i tőzsde irányadó mutatói szerdán immár az ötödik egymást követő napon erősödtek a vártnál jobb vállalati gyorsjelentések és a vártnál nagyobb márciusi kiskereskedelmi forgalom hatására, a S&P 500-as index több mint másfél éve először emelkedett 1200 pont fölé.

A BUX 167,24 pontos, 0,67 százalékos emelkedéssel, 25 061,15 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 17,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a stagnáló OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.