Tovább örül a BUX a görög híreknek

Vágólapra másolva!
A csütörtöki emelkedést folytatva nyitott a pesti tőzsde pénteken. A jó hangulat miatti emelkedést esetleg az törheti le, ha sokan szeretnék most megkapni a nyereségüket.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 266,28 pontos emelkedéssel, 24 991,92 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékhez képest ez 1,08 százalékos erősödés. Fél órával később 0,76 százalékos pluszban állt az index.

A Görögországnak nyújtandó, három évre szóló EU-IMF mentőcsomag elfogadása után pénteken pozitív lesz az alaphangulat az MTI által megkérdezett elemzők szerint.

Hatással lesz a kereskedésre, hogy az Egyesült Államokban pénteken teszik közzé az első negyedéves GDP adatokat és a chicagói beszerzési menedzserindexet.

Nyári Zsolt, a KBC Securities üzletkötője megjegyezte, a jó hangulat miatt sokan a délutáni órákban realizálhatják nyereségüket - elsősorban az OTP-papírok esetén - így esést is elképzelhetőnek tart.

A BUX 403,68 pontos, 1,66 százalékos emelkedéssel, 24 725,64 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 19,2 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter és az Egis kivételével drágultak.