Kivizsgáltatnák a Kremllel a földönkívüliekkel haverkodó kalmük elnök ügyét

Vágólapra másolva!
Dmitrij Medvegyev orosz elnököt kérte fel egy orosz képviselő, hogy vizsgálják ki Kirszan Iljumzsinov kalmük elnök állításait, aki egy tévéinterjúban arról beszélt, hogy évekkel ezelőtt földönkívüliekkel találkozott. A képviselő attól tart, Iljumzsinov akár államtitkokat is elárulhatott az idegeneknek.
Vágólapra másolva!

Személyesen Dmitrij Medgvegyevhez fordult kérésével Andrei Lebegyev (Liberális Demokrata Párt) orosz parlamenti képviselő, aki azt szeretné, ha az elnök kivizsgáltatná Kirszan Iljumzsinovnak, a Kalmük köztársaság elnökének állításait, aki április 26-án egy televíziós interjúban arról beszélt, hogy találkozott földönkívüliekkel.

Iljumzsinov azt állította, hogy több órát töltött idegen lények társaságában, akik 1997. szeptember 18-án meglátogatták moszkvai lakásában. Azt mesélte elaludt, majd hallotta, hogy valaki hívja az erkélyről. Amikor odament látott egy "áttetsző boltívet", amelyen belépve ember formájú, sárga űrruhás lényekkel találkozott, akik körbevezették űrhajójukon. Reggelre vitték haza, amikor sofőrje és két asszisztense már éppen be akarták jelenteni a rendőrségen eltűnését, mivel nem találták a belülről bezárt lakásban.

Lebegyev szerint fontos lenne tudni, hogy a harmadik típusú találkozás mennyiben befolyásolta a Kalmük Köztársaság élén folytatott politikáját, és arra is kíváncsi, hogy vajon megtudtak-e tőle államtitkokat az idegenek. Lebegyev szeretné, ha az elnök tisztázná, van-e arra előírás, hogy mit tegyenek az államtitkokat ismerő politikai vezetők, ha idegenek rabolják el őket.

A sakkbolond Ilumzsinov - aki 1993 óta vezeti a Kaszpi-tenger partján fekvő, kis, buddhista vallású tagköztársaságot -, nem mentes a feltűnő húzásoktól. A Nemzetközi Sakkszövetség elnökeként több tízmillió dolláros fejlesztéssel igyekezett a Kalmük Köztársaságot a sakkvilág Mekkájává tenni. Egy egész kis falut építtetett fel azért, hogy ott nemzetközi sakktornákat rendezzenek.