Vágólapra másolva!
A megsárgult, girbegurba fogsor nem menő: íme, a három alaplépés az esztétikailag tökéletes fogsorért.
Vágólapra másolva!

Egyenesítsd ki fogsorod!


Ha tiniként viseltél is fogszabályzót, elképzelhető, hogy felnőve is szükséged lehet kisebb változtatásokra. Amikor lekerül ugyanis a fogszabályzó és tovább növünk, fogaink elmozdulhatnak.


Akinek csak kismértékű szabályozásra van szüksége, annak jó megoldás a kivehető, átlátszó, a fogakra tökéletesen illeszkedő kupakokból álló fogszabályozási rendszer, az Invisalign.


Egy másik megoldás a veneerek (angol: furnier). Ezek olyan vékony porcelánhéjak, amelyeket az elülső, sérült vagy károsodott metszőfogak felszínére speciális ragasztóanyaggal rögzítenek, hogy elfedjék azokat.


Súlyosabb problémákra nálunk nyugatabbra már egészen high-tech megoldások is léteznek: a SureSmile névre keresztelt eljárás során a számítógép által meghatározott helyekre helyeznek be drótokat.


Fehéríts!


Ha kávét, bort vagy üdítőket fogyasztasz, fogaid elszíneződhetnek. A házi fogfehérítős módszerek helyett érdemes inkább a fogorvos segítségével megtalálni a számos eljárás közül a neked megfelelőt.


Ügyelj, hogy leheleted friss legyen!


A rossz lehelet leggyakoribb oka a nyelv felszínén elszaporodó baktériumok, ezért érdemes a nyelvet is megtisztítani a fogkefével, vagy a speciálisan e célra kifejlesztett nyelvkaparóval. A friss lehelet titka a jó fogkefe, a minőségi fogkrém és szájvíz.