Vágólapra másolva!
Jótékonysági akció keretében bajuszszépségversenyen vesz részt a németországi jégkorong-világbajnokságon érdekelt svéd válogatott több játékosa.

A skandináv országban szavazás indult, kié a legszebb bajusz országszerte. A voksolással egyidejűleg pénzt lehet felajánlani egy, a prosztatarák visszaszorításáért küzdő alapítvány számára.

"Nem vagyok különösebben elégedett a magaméval" - mondta Andreas Engqvist, aki a vb kezdetén kezdte növeszteni bajszát, "de ez egy jó kezdeményezés. A prosztatarák a leggyakoribb halálok Svédországban, ilyen akciókkal fel lehet rá hívni a figyelmet."

Az idei már a harmadik bajuszverseny Svédországban, és egyre többen vesznek benne részt. A honlap beszámolója szerint a svédek tudják, hogy májusban bajuszt növeszteni már nem csupán szeszély.

"Először indulok a versenyben" - közölte Christian Backman. "Néhányunkat a csapatból megkérdeztek, hogy volna-e kedvünk nevezni, és mi természetesen igent mondtunk. Nem tudom, hogy jól áll-e nekem a bajusz, de mindegy is, hiszen jó cél érdekében növesztem."

A végeredményt éppen a világbajnokság zárultával ismertetik majd.