Nem lesz per az iOS névből

Vágólapra másolva!
Alaposan előkészítette az iPhone operációs rendszerének a névváltását. A Steve Jobs vezette cég előre megegyezett az iOS nevet birtokló Ciscóval.
Vágólapra másolva!

A hálózati szakemberek egészen biztosan felszisszentek, amikor Steve Jobs a San Franciscói Moscone Centerben bejelentette, hogy az iPadet, iPhone-t és iPod Touchot működtető operációs rendszert iOS-nek fogják hívni. A meglepetés oka, hogy a védjegyeit hagyományosan komolyan vevő Cisco routereinek és hálózati eszközeinek operációs rendszerét is pont ugyanígy hívják. A hálózati cég által kiadott közlemény szerint az Apple nyugodtan használhatja az iOS nevet, amíg az okostelefonokon és táblagépeken futó rendszet jelöl.

Forrás: [origo]

IOS-t futtató eszközök

A Cisóval ráadásul már meggyűlt egyszer a baja az Apple-nek. Az első iPhone bejelentés után pereskedett a két cég a név miatt. Végül sikerült megegyezni, hogy a Cisco IP-telefonjainak nevét az Apple is használhatja okostelefonjaira. Az iPad nevével is voltak problémák, ezt a Fujitsu birtokolta.

A WWDC konferencián bemutatott új funkciók közül még a FaceTime nevű, csak wifi kapcsolaton működő videotelefon megoldás sorsát kellett rendeznie a cég jogászainak. A nevet egy tíz éve létező Szilícium-völgyi cég tulajdonolta, aki hajlandó volt teljesen lemondani a védjegyről az Apple javára.