Lippi: Ennél többet érdemeltünk volna

Vágólapra másolva!
Az olasz válogatott szövetségi kapitánya szerint Paraguay ellen egy nyerhető mérkőzést engedett ki a kezéből a címvédő, ami miatt az egész csapat nagyon csalódott. Kárhoztatta a dél-amerikaiak defenzív stílusát, miközben az ellenfél szakvezetője, Gerardo Martino csapata szervezettségét dicsérte.
Vágólapra másolva!

A világbajnoki címvédő olasz válogatott hétfőn este 1-1es döntetlent játszott Paraguay ellen. Az első félidő végén a jobbára rendkívül szervezetten és keményen védekező dél-amerikaiak szereztek vezetést, amit a második félidő közepén tudott csak kiegyenlíteni Daniele de Rossi. Az olaszok nem csak két pontot veszítettek, hanem egyik legfontosabb játékosuk is kidőlt: Gianluigi Buffon kapust sérülés miatt a szünetben le kellett cserélni.

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Marcello Lippi a mérkőzés után cseppet sem volt elégedett az eredménnyel.

"Nagyon csalódottak vagyunk, mert ez egy olyan mérkőzés volt, amit meg kellett volna nyernünk" - idézi Lippit a Sky Sports nevű internetes oldal. "Csalódottak vagyunk, és mindenki úgy érzi, hogy ennél jóval többet érdemeltünk volna. Paraguay az első igazi helyzetét gólra váltotta, de előtte és utána is csak a védekezéssel törődött, semmi mást nem csinált."

Saját csapata játékával elégedett volt az olasz szakvezető.

"A dél-amerikaiak vezető gólja után megfelelően reagáltunk, és egész jól játszottunk. Az ilyen meccseket azonban meg kell nyerni, azaz muszáj javulnunk a támadójáték terén."

Az újságírók Buffon állapotáról is kérdezték, de a szakvezető nem tudott érdemi információval szolgálni.

"A hátával van problémája. Hogy felépül-e a következő meccsre? Nem tudom, majd az orvosok megmondják."

Lippi kollégája, a paraguayi kispadon ülő Gerardo Martinez lényegesen elégedettebb volt, habár látott már jobb meccset pályafutása során.

"Végig nagy odaadással játszottunk, és rendkívül szervezetten is. Ami az elvégzett munka minőségét és az eredményt illeti, mondhatjuk, hogy jó meccset játszottunk, viszont a játék színvonalával nem lehetek elégedett."

Martinez szerint csapatát kissé nyomasztotta, hogy mégiscsak a világbajnok volt az ellenfele, ez pedig több játékosa teljesítményére is rányomta a bélyegét.

"A legfontosabb, hogy jó meccset játszottunk az aktuális világbajnokkal. Az, hogy egy ilyen képzett ellenféllel szemben képesek voltunk így teljesíteni, mindenképpen jó jel a továbbiakban, és magabiztossá tesz bennünket a ránk váró feladatok előtt."