Merkel bocsánatot kért Angliától

Vágólapra másolva!
Lampard szabályos, de nem megadott gólja után David Cameron brit miniszterelnök is beállt a videobírót követelők sorába, német kolléganője, Angela Merkel pedig elnézést kért az eset után. A kormányfő vasárnap a világ legfejlettebb országait tömörítő G20 csúcstalálkozón nézte együtt a meccset.
Vágólapra másolva!

A brit miniszterelnök vasárnap délután német kolléganőjével, Angela Merkellel közösen nézte a két ország válogatottjának egymás elleni meccsét a focivébén.

Cameron a tévesen meg nem adott angol gól után elmondta: ő maga szenvedélyes tenisz- és krikettrajongó, és ott azt látja, hogy a modern technika ma már rutinszerűen szűri ki a bírói tévedéseket.

Ezzel együtt Nagy-Britannia első embere elismerte: egy jobb csapattól kaptak ki, ezért nem foghatják a bírói tévedésre a vereséget. Cameron szerint az egyébként is gazdag játékosoknak a vb-ért kapott prémiumot jótékony célokra kellene fordítaniuk.

Apró izgalmak Gerrard helyzeténél

A két kormányfő a torontói G20 találkozón nézte együtt a mérkőzést, amely után Angela Merkel sajnálatosnak nevezte az érvénytelenített gólt és bocsánatot kért érte Camerontól - írta a The Star című dél-afrikai újság. A vezetők végig barátságos hangulatban szurkoltak, majd a meccs végén kezet ráztak egymással.