Pintér autóvásárlási stopot rendelt el a rendőrségnél

Vágólapra másolva!
Pintér Sándor belügyminiszter autóvásárlási stopot hirdetett a rendőri vezetőknek, akik így a parlamenti ciklus végéig nem cserélhetik le szolgálati autóikat - írja Magyar Nemzet. A döntés bejelentése előtt Pintér átadott a rendőröknek 350, még az előző ciklusban megkötött szerződések alapján megérkező autót.
Vágólapra másolva!

Járművásárlási stopot hirdetett a rendőri vezetőknek Pintér Sándor belügyminiszter, így a parlamenti ciklus végéig nem cserélhetik le szolgálati autóikat - írja Magyar Nemzet. A lap szerint Pintér ezt azután jelentette be, hogy a Készenléti Rendőrség fővárosi bázisán átadott háromszázötven, az előző ciklusban kötött szerződés alapján érkezett bűnügyi ügyintézői és egyéb járművet.

A Magyar Nemzet szerint az esemény után tartott eligazításon Pintér közölte a megjelent rendőri vezetőkkel, hogy csak vele egyidőben cserélhetik le szolgálati járműveiket, és bejelentette, hogy ebben a kormányzati ciklusban nem válik meg a most használt hivatali autójától. Pintét hozzátette, azt várja el, hogy a járművek használatba vételével a rendőrség gyorsabban, pontosabban, szakszerűbben derítse fel a bűncselekményeket.

Pintét újságírók előtt azzal indokolta, hogy a beszerzés nem egyezik a kormány által bejelentett költségvetés-befagyasztással, hogy a kabinet ígértet tett a már megkötött szerződések betartására és a közrend-közbiztonság helyreállítására is, amihez további eszközök szükségesek.