Pénzhiány miatt bezárhat a sanghaji magyar pavilon

Vágólapra másolva!
Egy kormányzati vizsgálat miatt zárolták a sanghaji világkiállításra szánt összeget, így a lebonyolító cég saját zsebből fizeti a számlákat. A Magyar Nemzet szerint előfordulhat, hogy a kínai szervezők a jövő héten már nem engedik kinyitni a magyar pavilont.
Vágólapra másolva!

Bezárhatják a sanghaji világkiállítás magyar pavilonját, ha a magyar megjelenést lebonyolító Genexpo Kft. nem jut hozzá a kormány által zárolt pénzéhez - írja keddi számában a Magyar Nemzet. A magyar pavilon ügyében átfogó vizsgálatot kezdett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI), ezért zárolták a költségvetési támogatást, és április óta nem utalják ki az expóval kapcsolatos számlák ellenértékét.

A Magyar Nemezt egy névtelenséget kérő informátorra hivatkozva azt írja: a kínai beszállítók több számlájuk kifizetését is várják. Ha ez nem történik meg, akkor megtörténhet, hogy a vuilágkiállítás házigazdái a jövő héten már nem engedik kinyitni a magyar pavilont, pedig a Miniszterelnöki Hivatal már korábban kifizette a 80 millió forintos bérleti díjat.

A Genexpo Kft. ügyvezetője, Galambos Iván a lapnak azt mondta: vannak tartalékaik, biztosítani tudják a programok zavartalanságát, viszont az augusztus 22-re tervezett magyar nap programjaival már lehet gond, ha nem oldják fel a zárolást. Jelenleg is vannak ugyan apróbb csúszások a szolgáltatók - például a biztonsági szolgálat - felé, de a cégek egyelőre megértők.