Kifogyott az AMOLED kijelzőkből a HTC

Vágólapra másolva!
A tajvani gyártó okostelefonjai annyira kelendőek, hogy a Samsung nem tud elég AMOLED kijelzőt szállítani neki, ezért hamarosan a Sony Super LCD technológiájára cserélik le a korábbi paneleket többek között a nálunk is népszerű Desire modellben.
Vágólapra másolva!

A legújabban főleg androidos készülékeiről ismert HTC sikermobiljai, így a Desire és az USA-ban népszerű Incredible vagy a Nexus One 3,7 hüvelykes AMOLED kijelzővel készültek. A remek képminőséget biztosító takarékos panelekből azonban a HTC beszállítója, a Samsung képtelen eleget szállítani, ezért a tajvani cég bejelentette, hogy Super LCD-re (SLCD) cseréli azokat néhány modelljén.

A cég még nem közölte, hogy a váltás pontosan milyen típusokat érint majd, de azt siettek leszögezni, hogy a Sony által 2004-ben eredetileg televíziókhoz bejegyeztetett technológia is ugyanolyan felhasználói élményt biztosít, mint az eddigi AMOLED kijelzők. A HTC szerint az egyébként igen akkumulátor-éhes nagyméretű okostelefonok fogyasztását is csökkenteni lehet majd ezzel a megoldással.