Tárgyalását várja a spamkirály

Vágólapra másolva!
Gyermekmolesztálás vádja miatt tartóztatták le Leo Kuvajevet, az orosz spamkirályt. A 38 éves kiberbűnözőt 2009 szeptemberében fogták el a hatóságok, tárgyalása heteken belül megkezdődhet.
Vágólapra másolva!

A letartóztatás nem rontott a spammer üzletén, Kuvajev még idén áprilisban is a Spamhaus.org által összeállított leghírhedtebb spammereket tartalmazó toplista második helyén. Csak az Ukrajnából működő, és a hatóságok által elérhetetlen kínai szerverekről támadó Canadian Pharmacy tudta megelőzni az amerikában és oroszországban egyaránt otthonosan mozgó Kuvajevet.

A KrebsOnSecurity információi szerint 2009 szeptemberében tartóztatták le a spammert. A kiberbűnöző ellen felhozott vádak egyáltalán nem informatikai természetűek, kiskorúak megrontásával vádolják a férfit. A blognak nyilatkozó orosz források szerint Kuvajev egy moszkvai börtönben várja, hogy elkezdődjön a pere.

Kuvajev Amerikában sem lenne sokkal nagyobb biztonságban. A bírság 2005-ben 37 millió dollár kártérítés megfizetésére ítélték, azóta szökésben van.